I fredags hade vi ölprovarkväll. Till det fanns en massa smårätter bl a något som ättiksfabriken kallade för surlax. På begäran kommer här receptet.
Blanda 1 dl salt med 1 liter vatten. Koka upp låt svalna. Skär laxen i ca 2 cm kuber. Lägg ner och låt dra i 6-8 timmar.
Ättikslag: Blanda 2 dl attiksprit (12%), 4 dl socker(jag tog lite mindre)6 dl vatten,6 kryddpepparkorn och svartpepparkorn, 6 kryddnejlikor, 3 lagerblad, 1 bit hel kanel, ca 3 cm skivid peparrot, 2 cm skivad ingefära, 1 morot, 2 rödlökar, 1 purjolök, 1 knippe dill. Koka upp låt svalna. Ös i laxkuberna låt stå minst ett dygn.
Jättegott som Tina säger. Även "grönsakerna" blir goda.Annorlunda tillagning av den enligt mitt sätt att se tråkigaste fisken som finns (förutom gravad).
måndag 17 januari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar