onsdag 10 november 2010

Nu är det dags..

för ett nytt recept. Jaktkamraterna fick smaka men inte ta om! Haha, skojar bara. Gott blev det.

Hoppas ni känner till Biscotti, italienska skorpor med mandel. De kan doppas i något gott.
Fick en bok av min syster som innehöll recept med saffran och i boken fanns också två saffranspåsar, så det blev saffransbiscotti. Så här kommer receptet:

200gr smält smör blandas med 2 påsar saffran. Blanda ner 3 dl socker, 1 liter mjöl, 2tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver och ca 2 dl hackad mandel. Tillsätt 4 ägg och arbeta till en smidig deg. Ugnen skall vara på 175 gr från början. Rulla ut degen till 4 längder. Använd bakplåtspapper. Baka i 15 min eller tills de får fin färg.Ta ut och skär isär till skorpstorlek. Sänk värmen till 100 gr. Låt torka ca 1-1,5 tim.

Godare än saffransbröd!

Inga kommentarer: