för ett nytt recept. Jaktkamraterna fick smaka men inte ta om! Haha, skojar bara. Gott blev det.
Hoppas ni känner till Biscotti, italienska skorpor med mandel. De kan doppas i något gott.
Fick en bok av min syster som innehöll recept med saffran och i boken fanns också två saffranspåsar, så det blev saffransbiscotti. Så här kommer receptet:
200gr smält smör blandas med 2 påsar saffran. Blanda ner 3 dl socker, 1 liter mjöl, 2tsk vaniljsocker 1 msk bakpulver och ca 2 dl hackad mandel. Tillsätt 4 ägg och arbeta till en smidig deg. Ugnen skall vara på 175 gr från början. Rulla ut degen till 4 längder. Använd bakplåtspapper. Baka i 15 min eller tills de får fin färg.Ta ut och skär isär till skorpstorlek. Sänk värmen till 100 gr. Låt torka ca 1-1,5 tim.
Godare än saffransbröd!
onsdag 10 november 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar