torsdag 19 maj 2011

Nu är det dags för ett nytt recept

På begäran:
Ett riktigt "retrorecept" som funnits i många år och som är gott.Grytan står gärna ett dygn för att bli ännu godare.

I ursprungsreceptet används fläskfile men jag använder grytbitar av tex högrev, ytterlår m m. Så det blir lite längre stektid, men godare.
Så här gör man:
ca 900 gr köttbitar
3 stora eller 6 små chorizo
lite salt och peppar
1 burk syltlök
1 burk kärnfria delade svarta oliver
1 dl skivade små gurkor cornichons
2 röda paprikor
4-5 dl grädde (jag brukar byta mot hälften creme fraiche)

Bryn köttet och senare också korven. Låt köttet bli mört. Häll i oliver, gurkor, syltlök och paprika. Rör ned grädden och koka ca 15 min. Lätt som en plätt. Annorlunda men jättegott!

Inga kommentarer: