fredag 9 januari 2009

Fisk i stället för vilt

Nu har vi ätit julmat och vilt var och varannan dag, så nu ska det bli fiskgryta. Den ser så tjusig ut när den är färdig - men tar bara 20 min att göra.

Såsen
Blanda en 3:a grädde med lika mycket vatten och en fiskbuljongstärning.
Tag 3 färska tomater och skär i bitar. Släng ner dem i kastrullen när grädden börjar bli varm. Man kan skålla dem innan så att man slipper skalen eller så man man göra som jag - fiska upp dem efterhand!
Hacka också ett knippe dill och häll i. Ta och pressa ner saft från en citron i såsen. Och nu kommer det viktigaste: tag en sked torkad dragon och krossa lite, släng detta i grytan och låt allt sjuda ca tio min. Under tiden tärnar man vit fisk och lax (är man lat köper man laxtärningar), lägg dessa i såsen och låt sjuda några minuter. Häll på en burk musslor och svarta oliver. Färdigt!
Ja nu vet ni vad man äta i stället för vilt

Inga kommentarer: