söndag 12 juli 2009

Nu är det dags!


Men först - fick ett tårtrecept av blivande valpköpare. Återkommer när jag bakat den! Hon hade varit och plockat 2 ggr 10 liter blåbär. Här finns inga, och ändå pratar man om blåbärsår. Konstigt. MEN skogens guld är på väg. Kamraten och jag var ute i helgen och fixade si så där 5 liter i korgarna. Och då ska ni komma ihåg att det bara var fråga om gallring. Mer blir det. Kantareller skall stekas i smör tillsammans med färsk lök. Peppar och salt och en massa grädde som skall koka in. Länge! Knorren är att riva parmesan-ost strax före servering och då blir det så krämigt och gott, gott, gott! Nu väntar jag i alla fall på Karl Johan-svampen, min absoluta favorit. Den skall plockas när man knappt ser den och skivas mycket tunt. Hyvla parmesan över och häll på olivolja. Kan det bli bättre? Tror ej.

Inga kommentarer: