söndag 26 juli 2009

Tårtan!

Jag är inte mycket för att baka kakor och dyl. Men nu har jag fått ett recept på en tårta som ni sent glömmer. Jättegod och går att frysa och jag älskar alla recept som det står smör i och inte margarin.

DJURGÅRDSBRUNNS TÅRTA
1 ½ hg oskalad mandel
2 dl strösocker
4 äggvitor
Kräm: 250 g osaltat SMÖR (ej margarin det blir inte gott då)
2 ½ dl florsocker
4 äggulor
¼ - ½ dl ljummet kaffe (starkt)
1 dsk cognac (desertsked)
1 – 2 tsk kakaopulver
1 påse mandelflis till garnering 1.
Sätt ugnen på 200 gr och smöra ett stort ark folie.
2. Gör en rund form, använd en stor tallrik som mall och vik upp den smörade kanten sa att det blir en form att slå smeten i.
3. Mal mandeln fint och blanda den med sockret. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem. Bred ut smeten i folieformen och grädda bottnen ca 20 minuter.
4. Rör smöret till fyllningen med florsockret tills det är fluffigt. Arbeta då in en äggula i taget och sedan kaffet. Rör gärna med elvisp sa att krämen går ihop. Smaksätt med cognac och kakao.
5. Bred krämen över den kalla kakan och garnera med rostad mandelflis. Kakan kan frysas! Den här kakan kan frysa och så bäras på högkant o tas i en väska till jobbet tex när man vill bjuda på en tårta. (Använd inte margarin.) Smaklig spis! Och lycka till

Inga kommentarer: